گروه اموزشی بام نیوز،مطلبی را در خصوص بیماریهای رایج در کوهستان منتشر نمود:
سرما زدگی
سرما زدگی همانطور که ازنامش پیداست با قرار گرفتن فرد در معرض سرما اتفاق می افتد وهرچه هم این مدت زمان افزایش یابد خطرات آن هم بیشتر میشود.سرما زدگی هم در درجات بالای صفر وهم در درجات زیر صفر رخ میدهد. سرمازدگی از خطرناکترین اتفاقات درکوهستان است که تابه حال جان خیلی ازکوهنوردان را گرفته ویامنجر به قطع عضوشان شده است.
ازعلل سرمازدگی میتوان به نداشتن لباس گرم وهم چنین خیس بودن لباس ها اشاره کرد که وزش باد هم درمنجر شدن به سرمازدگی درصورت خیس بودن لباس فرد تاثیر فراوانی دارد.
یه کوهنورد درحالت عادی با تجهیزات مناسب میتواند تادمای منفی۳۵-درجه سانتیگراد را تحمل کند ولی درصورت وزش باد باسرعت۵متر در ثانیه حتی تحمل۲۰-درجه هم برای همان فرد خیلی دشوار است. البته همان باد اگر باسرعت ۶تا۸متر در ثانیه بوزد همراه خود پودری از برف را هم بلند میکند که تحمل بازهم کمتر میشود. پس باتفاسیر بالا ،داشتن یک بادگیر خوب میتواند نقش فراوانی در برابر سرمای ناشی از باد ایفا کند. نقاط حساس بدن در برابر سرمازدگی عبارتند اززگوش،بینی،شانه،دستها،پاها،لپ ها،لب ها،و آلت تناسلی،چون دراین نقاط ازبدن رگهای خونی از سطح میگذرند ودر بروز سرما زدگی رگهای سطحی بدن جمع میشوند وخون کمی در سطح پوست جریان پیدامیکند که سرمازدگی سطحی بوجود میاید وآن قسمت بصورت لکه سفید،سرد وسخت وبی حس درمی آید وحتی ممکن است آن قسمت تیره شود ودرصورت گرم شدن آن قسمت قرمز میشود ولی اگر سرما زدگی عمقی باشد بعد ازگرم کردن عضو در آن قسمت درد احساس میشود وسپس درعضو تاول پدید می آید واگر سرمازدگی بازهم عمیق تر باشد ومدت زیادی هم از آن گذشته شده باشد خون در رگها به کریستال یخ تبدیل میشود که مرگ بافت را پدید می آورد ومنجر به قطع عضو آسیب دیده میشود.
ازعلائم پیش ازسرمازدگی میتوان از افزایش ادار و کم شدن اشتها نام برد به همین علت به خوردن غذا باید توجه ویژه داشت ومایعات زیادی هم مصرف کرد ،چون مایعات بدن به علت خروجی ادار بالا کم میشود.