• امروز : یکشنبه, ۱۳ اسفند , ۱۴۰۲
  • برابر با : Sunday - 3 March - 2024
کل اخبار 24585
3

تعاریف پایه کوهنوردی/بسته بندی مواد غذایی

  • کد خبر : 47983
  • 25 تیر 1400 - 18:17
تعاریف پایه کوهنوردی/بسته بندی مواد غذایی
بام نیوز: كوهنوردان همواره به فكر استفاده از رژيم غذايي پركالري ، كم حجم ، با كيفيت مي باشند تا بتوانند در حين اجراي برنامـه هـا بـا لذت بيشتري انرژي مورد نياز را كسب كنند.

بسته بندي مواد غذايي در برنامه هاي كوهنوردي يك از روشهاي نگهداري محسـوب مـي شـود . حمـل و نگهـداري محصـول در شرايط نامطلوب و حتي گذشت زمان، مقاومت در برابر رطوبت ـ گرما ـ سرما ـ كپك از جمله نيازهاي بسته بندي مـي باشـد .
بسـته بندي غلط منجر به ضايع شدن تمام زحمات مي گردد. در بسته بندي مواد غذايي از مواد مختلف استفاده مي شود ، از جمله فلـزات سخت ، قوطي ها ، بشكه ها فلزات انعطاف پذير ، پلاستيك نيمه سخت و سخت .
ويژگي بسته بندی:
نقش و نيازمندي هاي بسته بندي مواد غذايي به ترتيب زير است :
۱ـ محافظت بهداشتي ۲ ـ كيفيت مواد غذايي ۳- محافظت چربي و رطوبت. ۴-سهولت باز شدن ۵-محافظت از گاز و بو ۶-ويژگي بسته بندي،مجدد۷-محافظت از نور۸- هزينه كم در بسته بندي .
۹- مقاومت در برابر ضربه (كوله و حمل و نقل ).
در بسته بندي با هدف سالم نگه داشتن مواد بسته بندي اوليه طوري ايجاد مي شود كه اولاً براي ماده غـذايي ضـرر و زيـان نداشـته باشد. دوماً اجسام و وسايل ديگر به ماده غذايي صدمه وارد نكنند .رعايت رطوبت ماده غذايي ـ سبك بودن بسته بندي ـ دفع زباله هاي بسته بندي ـ جلوگيري از ورود هـوا بـه داخـل مـواد غـذايي ـ جلوگيري از خرد شدن محصول بسته بندي شده ـ محافظت در مقابل گازهاي خارج از بسته ـ محافظت بهداشتي در ورود ميكروبها به داخل مواد غذايي. اينها همواره مسائلي است كه كوهنوردان بايستي رعايت بكنند .
بهداشت مواد غذايي و فساد پذيري و كنترل آن .
كوهنوردان همواره به فكر استفاده از رژيم غذايي پركالري ، كم حجم ، با كيفيت مي باشند تا بتوانند در حين اجراي برنامـه هـا بـا لذت بيشتري انرژي مورد نياز را كسب كنند . غذاي كوهنورد بايستي با رژيم غذايي هميشگي و عادت او هماهنگي لازم را داشته باشد هميشه به علت طولاني بودن زمان اجراي برنامه هاي كوهنوردي و در دسترس نبودن امكانات جهت حفظ و نگهـداري مـواد غذايي اين مسئله مهم پيش مي آيد كه چگونه در بهداشت و تغذيه رفتار شود تا قابليت خوراكي مواد غذايي از بين نرود . هر نـوع تغييري در صفات مواد غذايي را از عوامل فساد مي نامند . گرما -نور -سرما اكسيژن – رطوبت – خشكي – آنزيمهاي طبيعي مواد غذايي ـ آلودگي هاي صنعتي – زمان – حشرات – انگلها جوندگان – باكتريها-كپكها – مخمرها – از عمـده علـل فسـاد مـواد غذايي هستند . بعضي از عوامل به طور همزمان باعث فساد مي شوند.
تهیه کننده:سید محمد حجازی

لینک کوتاه : https://www.bamnews.ir/?p=47983

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.