بسته بندي مواد غذايي در برنامه هاي كوهنوردي يك از روشهاي نگهداري محسـوب مـي شـود . حمـل و نگهـداري محصـول در شرايط نامطلوب و حتي گذشت زمان، مقاومت در برابر رطوبت ـ گرما ـ سرما ـ كپك از جمله نيازهاي بسته بندي مـي باشـد .
بسـته بندي غلط منجر به ضايع شدن تمام زحمات مي گردد. در بسته بندي مواد غذايي از مواد مختلف استفاده مي شود ، از جمله فلـزات سخت ، قوطي ها ، بشكه ها فلزات انعطاف پذير ، پلاستيك نيمه سخت و سخت .
ويژگي بسته بندی:
نقش و نيازمندي هاي بسته بندي مواد غذايي به ترتيب زير است :
۱ـ محافظت بهداشتي ۲ ـ كيفيت مواد غذايي ۳- محافظت چربي و رطوبت. ۴-سهولت باز شدن ۵-محافظت از گاز و بو ۶-ويژگي بسته بندي،مجدد۷-محافظت از نور۸- هزينه كم در بسته بندي .
۹- مقاومت در برابر ضربه (كوله و حمل و نقل ).
در بسته بندي با هدف سالم نگه داشتن مواد بسته بندي اوليه طوري ايجاد مي شود كه اولاً براي ماده غـذايي ضـرر و زيـان نداشـته باشد. دوماً اجسام و وسايل ديگر به ماده غذايي صدمه وارد نكنند .رعايت رطوبت ماده غذايي ـ سبك بودن بسته بندي ـ دفع زباله هاي بسته بندي ـ جلوگيري از ورود هـوا بـه داخـل مـواد غـذايي ـ جلوگيري از خرد شدن محصول بسته بندي شده ـ محافظت در مقابل گازهاي خارج از بسته ـ محافظت بهداشتي در ورود ميكروبها به داخل مواد غذايي. اينها همواره مسائلي است كه كوهنوردان بايستي رعايت بكنند .
بهداشت مواد غذايي و فساد پذيري و كنترل آن .
كوهنوردان همواره به فكر استفاده از رژيم غذايي پركالري ، كم حجم ، با كيفيت مي باشند تا بتوانند در حين اجراي برنامـه هـا بـا لذت بيشتري انرژي مورد نياز را كسب كنند . غذاي كوهنورد بايستي با رژيم غذايي هميشگي و عادت او هماهنگي لازم را داشته باشد هميشه به علت طولاني بودن زمان اجراي برنامه هاي كوهنوردي و در دسترس نبودن امكانات جهت حفظ و نگهـداري مـواد غذايي اين مسئله مهم پيش مي آيد كه چگونه در بهداشت و تغذيه رفتار شود تا قابليت خوراكي مواد غذايي از بين نرود . هر نـوع تغييري در صفات مواد غذايي را از عوامل فساد مي نامند . گرما -نور -سرما اكسيژن – رطوبت – خشكي – آنزيمهاي طبيعي مواد غذايي ـ آلودگي هاي صنعتي – زمان – حشرات – انگلها جوندگان – باكتريها-كپكها – مخمرها – از عمـده علـل فسـاد مـواد غذايي هستند . بعضي از عوامل به طور همزمان باعث فساد مي شوند.
تهیه کننده:سید محمد حجازی
تعاریف پایه کوهنوردی/بسته بندی مواد غذایی
بام نیوز: كوهنوردان همواره به فكر استفاده از رژيم غذايي پركالري ، كم حجم ، با كيفيت مي باشند تا بتوانند در حين اجراي برنامـه هـا بـا لذت بيشتري انرژي مورد نياز را كسب كنند.
لینک کوتاه : https://www.bamnews.ir/?p=47983
- ارسال توسط : تحریریه بام
- منبع : koohnevisaneiran