پایگاه خبری بام | عبدالرحمن مرادزاده صبح شنبه در حاشیه اجرای عملیات سرشماری حیات وحش منطقه حفاظت شده مند اظهار کرد: از اهداف برگزاری سرشماری حیات وحش میتوان به بررسی وضعیت موجود حیات وحش اشاره کرد.
وی از بررسی روند تغییرات جمعیتی حیات وحش در قالب این سرشماری خبر داد و اضافه کرد: ارزیابی کمی و کیفی زیستگاههای استان در سال ۱۴۰۳ از دیگر اهداف اجرای این سرشماری است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر افزود: با تدابیر حفاظتی و حراستی و حضور شبانهروزی مأموران اجرایی حفاظت محیط زیست و تأمین آب و علوفه و زادآوری بهینه بهاره، انتظار میرود جمعیت آهوان منطقه مند استان بوشهر روند افزایشی داشته باشد.
وی با بیان اینکه سرشماری حیات وحش استان به مدت حدود یک ماه ادامه خواهد داشت، گفت: طرح سرشماری جمعیت حیات وحش استان با اهداف بررسی وضعیت موجود حیات وحش و روند تغییرات جمعیتی آنها و نیز ارزیابی کیفیت زیستگاههای استان انجام میشود.
مرادزاده افزود: در این طرح گونههای شاخص پستانداران استان مانند آهو، کل و بز، قوچ و میش و سایر پستانداران شاخص حیات وحش استان سرشماری میشوند.
مدیر کل حفاظت محیط زیست استان بوشهر روش سرشماری در منطقه حفاظت شده مند را ترانسکت خطی و پیمایش موتوری و مشاهده مستقیم در مسیرهای تعیین شده با حضور حدود ۵۰ نفر از کارشناسان و محیط بانان ضمن بهره گیری از تجهیزات پایشی نوین اعلام و اضافه کرد: آمار هر مسیر با آمار سایر مسیرها جمع بندی و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته و در نهایت جمعیت حیات وحش شاخص تعیین میشود.
وی با اشاره به ضرورت سرشماری حیات وحش برای تحلیلهای کیفی و کمی از وضعیت زیستگاههای استان اظهار کرد: مقایسه جمعیت حیات وحش در دورههای بلندمدت و کوتاه مدت ظرفیتها و چالشهای زیستگاههای طبیعی را مشخص میکند.