1

نقش راهبردی فناوری هسته‌ای در کشاورزی و امنیت غذایی

  • کد خبر : 110320
  • ۱۷ مهر ۱۴۰۴ - ۹:۳۷
نقش راهبردی فناوری هسته‌ای در کشاورزی و امنیت غذایی
بام | رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی بوشهر گفت: بهره‌گیری از فناوری هسته‌ای می‌تواند گامی مؤثر در کاهش ضایعات غذایی، ارتقای کیفیت محصولات و افزایش بهره‌وری در کشاورزی باشد و نقشی کلیدی در تأمین امنیت غذایی کشور ایفا کند.

پایگاه خبری بام | محمود دشتی‌زاده با اشاره به اینکه سالانه حدود ۳۰ درصد از محصولات غذایی به دلیل عدم ماندگاری دچار ضایعات می‌شوند، اظهار کرد: فناوری هسته‌ای امکان افزایش عمر ماندگاری محصولات و بهبود کیفیت نگهداری آنها را فراهم می‌کند.

وی به کاربردهای متنوع این فناوری در اصلاح بذر، پیوند و قلمه‌زنی اشاره کرد و افزود: به کمک این دانش می‌توان ارقام مقاوم به شوری، خشکسالی و کم‌آبی معرفی کرد که در شرایط اقلیمی ایران اهمیت بالایی دارند.

دشتی‌زاده ادامه داد: سازمان تحقیقات کشاورزی با همکاری پژوهشکده کشاورزی هسته‌ای کشور در این حوزه موفقیت‌های مهمی کسب کرده و زمینه معرفی محصولات با عملکرد بالاتر را فراهم آورده است.

رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی بوشهر همچنین گفت: در سال زراعی جاری، ارقام جدید گندم آبی شامل تیرگان، جلال و سارنگ و ارقام گندم دیم شامل پایا، اروین و مهتاب به کشاورزان توصیه شده که بازدهی بالاتری نسبت به ارقام قبلی دارند و می‌توانند سهم بسزایی در ارتقای امنیت غذایی کشور داشته باشند.

لینک کوتاه : https://www.bamnews.ir/?p=110320

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.