بام انرژی | محمد صادق عظیمی فر معاون وزیر نفت به تازگی از رشد ۵ درصدی صنعت پالایشی کشور و افزایش تولید صد هزار بشکه ای تولید فرآورده ها خبر داده است. او در حالی از هدف گذاری برای ۱۲۹ میلیون لیتر در روز تولید بنزین و ۱۳۰ میلیون لیتر در روز تولید نفت گاز سخن می گوید که فعالین این صنعت به شدت نگران وضعیت نگران نکننده پالایشگاه داری در کشور هستند و معتقدند که ظرفیت چندانی برای افزایش ظرفیت تولید بنزین کشور وجود ندارد. ضمن اینکه سیاست گذاری های اشتباه در زمینه تعیین نرخ خوراک نیز شرایط کار برای آنها را سخت تر هم کرده است.
ناصر عاشوری رییس انجمن صنفی پالایشگاه های کشور در گفتگو با بازار با اشاره به وضعیت صورت های مالی پالایشگاه های کشور، گفت: متاسفانه پالایشگاه داری در ایران دیگر سودده نبوده و حتی زیان ده خواهند بود. متاسفانه پالایشگاه ها با ارزش بیش از ۱۰۰ میلیارد دلاری، توان سرمایه گذاری را از دست داده اند و این به زیان اقتصاد ملی است.
وی ادامه داد: پالایشگاهها نقش مؤثری در اقتصاد کشور و تأمین نیازهای زیرساختی جامعه دارند؛ اگر پالایشگاهها نتوانند به سوددهی برسند، تأثیر منفی این وضعیت بر رشد اقتصادی کشور و افزایش ناترازیها مشاهده میشود.
او در پاسخ به این سوال که چه میزان از طلب سال ۱۴۰۳ پالایشگاه های کشور از سوی دولت تسویه شده است، گفت: با افزایش قیمت خوراک دیگر تقریبا طلبی از دولت برایمان باقی نمانده است.
رییس انجمن صنفی پالایشگاه های کشور در بخش دیگری از سخنان خود ظرفیت تولید بنزین در پالایشگاه های کشور را بین ۱۰۷ تا ۱۰۹ میلیون لیتر در روز اعلام کرد و گفت: کسری زیادی که امروز بین تولید و مصرف بنزین در کشور وجود دارد را نمی توان خیلی از محل تولید تامین کرد. چرا که ظرفیت چندانی برای افزایش ظرفیت وجود ندارد و دولت باید به دنبال راه حل دیگری برای پر کردن این گپ باشد.