به گزارش بام؛ در طول فعالیت های ورزشی طولانی و سنگین مانند کوهنوردی مقادری زیادی عرق می کنیم. این تعریق باعث می شود که الکترولیت از دست دهیم.
الکترولیتها شامل سدیم، پتاسیم، کلسیم، منیزیم و انواع دیگر ترکیبات نمکی هستند که به تنظیم میزان آب بدن، انقباض عضلات، قدرت اسیدی خون و عملکرد طبیعی قلب کمک میکنند.
در غیاب الکترولیت ها ضربان قلب به هم می ریزد و احتمال گرفتگی عضلات نیز افزایش می یابد. یک راه تامین این الکترولیت ها استفاده از نوشیدنی های حاوی الکترولیت است. راه دیگر نیز اضافه کردن اندکی نمک و شکر و منیزیم به آب خوراکی می باشد. به این صورت شما یک نوشیدنی الکترولیت تهیه کرده اید.
۱۱ نکته مهم تغذیه در کوهنوردی
دانش خود درباره مواد غذایی را افزایش دهید.
در کوه کمتر سردی بخورید.
تعادل قند خون را حفظ کنید.
در یک ساعت اول با گام صحبت کردن حرکت کنید.
هر یک ساعت ۵۰% کالری از دست رفته جبران شود.
با هر وعده مواد غذایی قدری مایعات بخورید.
روز قبل از صعود یک رژیم پرکوبوهیدرات داشته باشید.
از مواد غذایی پر زحمت کمتر استفاده کنید.
با بیشتر شدن ارتفاع از میزان پروتئین و چربی کم کنید.
پس از صعود پروتئین فراموش نشود.
به تغذیه کودکان اهمیت دهید. به آنها تفاوت غذای بد و خوب را نشان دهید.