• امروز : شنبه, ۱۲ اسفند , ۱۴۰۲
  • برابر با : Saturday - 2 March - 2024
کل اخبار 24585
1
روایتی از وامق تویسرکانی؛

شعر و شاعری که در کوهنوردی جان گرفت/کوه تداعی کننده عظمت و وحدت همنوردان در مسیر زندگی

  • کد خبر : 20663
  • 05 بهمن 1399 - 23:08
شعر و شاعری که در کوهنوردی جان گرفت/کوه تداعی کننده عظمت و وحدت همنوردان در مسیر زندگی
بام نیوز: پیشکسوت کوهنوردی و سنگ نوروی در تویسرکان، حس و حال شعر و شعاری خود را در دل کوه پرورش داده و معتقد است این ورزش به روح آدمی آرامش می بخشد و برای وحدت بین همنوردان فرصت می آفریند.

به گزارش خبرنگار بام نیوز؛ با همیاری باشگاه کوهنوردی فاطمیون تویسرکان مصاحبه ای با حسین بیات پیشکسوت عرصه کوهنوردی ترتیب دادیم.

حاج حسین دبیر بازنشسته ادبیات فارسی و مدرس سنگ نوردی است و شیفته کوه.

او کوهنوردی پارسا و خوش سخن است و می گوید در دی ماه سال ۱۳۳۲ در پایین محله تویسرکان، دیده به جهان گشوده.

حاج حسین کوهنورد و شاعری بغایت حاذق و خوش قریحه به تخلص وامق است، شاید وامق را از جهت عشق بازی با خدای عزیز در شکوه کوهستان تخلص خود انتخاب کرده، چرا که کوه را وادی و عرصه ای برای خداشناسی و پی بردن به زیبایی های خلقت می داند.

این پیشکسوت عرصه گوهنوردی هدف از انجام این ورزش را پی بردن به بزرگی خدا، راهی برای خودشناسی و خداشناسی بر می شمارد.

کوه ها را مکانی برای پناه بردن به خداوند از سختی هاخوانده و به ابتدای آیه ۸۱ سوره نحل اشاره می کند و می گوید (وَاللَّهُ جَعَلَ لَکُمْ مِمَّا خَلَقَ ظِلَالًا وَجَعَلَ لَکُمْ مِنَ الْجِبَالِ أَکْنَانًا و خدا برای شما از آنچه آفریده سایه‌هایی قرار داد و از کوه‌ها پناه‌گاه‌هایی برایتان به وجود آورد و…).

حاج حسین از رویش گل های لطیف در دل سنگ های سخت برای پناه بردن از گزند باد، باران، خواب زمستانی و گروهی مارمولک ها در شکاف و زیر سنگ ها برای فرار از سرمای زمستان و رسیدن به بهار نیز حرف ها به میان می آورد.

او عنوان می کند که نخستین صعود خود به قله‌ اشتران کوه را همراه با همنوردان با محبتش از جمله شمسعلی، برنوسی و مینایی انجام داده و زیبایی های دامنه‌ اشتران کوه و دلبری دریاچه ی گهر را پرشورترین خاطره اش می داند.

حاج حسین در سال در سال ۱۳۵۹ و در ۲۷ سالگی دوره سنگ نوردی را همراه با امین امینی با دریافت مدرک رسمی گذرانده است.

در پاسخ به درخواست ما مبنی بر ارائه توصیه هایی برای کوهنوردان جوان این بیت زیبا را بیان کرد: بی پیر مرو تو در خرابات/ هرچند سکندر زمانی و بر استفاده از دوره های کوهنوردی و تنها به کوه نرفتن تاکید کرد.

او دلیل انتخاب ورزش کوهنوردی را صمیمت و محبت بین همنوردان عنوان می کند و معتقد است: در هیچ ورزشی این صمیمیت نیست، کوهنوردی ورزشی است که در آن همنوردان دوست و مددکار یکدیگر می‌شوند و بدون وجود رقابت در آن رفاقتی پایدار دارند که در زندگی شخصی آن ها و به دور از کوهستان نیز همیشگی است.

حاج حسین در حالی که صعودهای بسیار زیادی به دماوند، سبلان، تفتان و دیگر قله های کشورمان داشته، از دماوند به زیبایی یاد می کند و این که باز هم مستعد صعود به این کوه است.

از این رو باشگاه کوهنوردی فاطمیون تویسرکان به پاس حضور حاج حسین در جمعشان و تمام زحماتی که در سال های متعدد برای آموزش سنگ نوردان جوان کشیده، کارت عضویت در باشگاه را به صورت افتخاری تقدیمش کردند و قول همنورد بودن در تابستان آینده و صعود به دماوند زیبا را از او گرفتند.

لینک کوتاه : https://www.bamnews.ir/?p=20663
  • نویسنده : تحریریه بام نیوز
  • ارسال توسط :
  • منبع : عصر همدان

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.