• امروز : جمعه, ۱۱ اسفند , ۱۴۰۲
  • برابر با : Friday - 1 March - 2024
کل اخبار 24585
1

شکلات تلخ موجب بهبود عملکرد ورزشکاران

  • کد خبر : 47308
  • 18 تیر 1400 - 10:11
شکلات تلخ موجب بهبود عملکرد ورزشکاران

محققان کلينيک مايو با اشاره به اين که شکلات و کاکائو در کاهش خطر بيماري قلبي نقش دارند ، افزودند که فلاوانولهاي موجود در دانه هاي کاکائو اثر آنتي اکسيداني دارند که آسيب سلولي ناشي از بيماري قلبي را کاهش مي دهد. همچنين اين فلاوانول ها مي توانند به کاهش فشار خون و بهبود عملکرد […]

محققان کلينيک مايو با اشاره به اين که شکلات و کاکائو در کاهش خطر بيماري قلبي نقش دارند ، افزودند که فلاوانولهاي موجود در دانه هاي کاکائو اثر آنتي اکسيداني دارند که آسيب سلولي ناشي از بيماري قلبي را کاهش مي دهد. همچنين اين فلاوانول ها مي توانند به کاهش فشار خون و بهبود عملکرد عروق کمک کنند. يکي از فلاوانول هاي موجود در دانه هاي کاکائو و شکلات تلخ کتيچين است که توليد اکسيد نيتريک را در بدن افزايش مي دهد. آب چغندر به دليل محتواي بالاي نيترات آن در ميان ورزشکاران به عنوان ابزاري براي بالا بردن عملکرد ورزشي ، پر طرفدار است. بر اين اساس، يک محقق دانشگاه کينگستون در لندن درصدد بررسي اين موضوع برآمد که آيا شکلات تلخ نيز مي تواند همان مزاياي چغندر را ارائه دهد يا خير؟ تيم تحقيق در اين مطالعه ۹ دوچرخه سوار آماتور را مورد بررسي قرار دادند. محققان به منظور برخورداري از بستري براي مقايسه، ابتدا از تمامي دوچرخه سواران مورد بررسي، آزمون هاي ابتدايي تناسب اندام گرفتند سپس آنها را به دو گروه تقسيم کردند؛ يک گروه براي دو هفته يکي از تنقلات روزانه خود را با حدود ۵۰ گرم شکلات تلخ و گروه دوم با شکلات شيري تعويض کردند. بعد از دو هفته دوچرخه سواران يک سري آزمايش هاي ورزشي دوچرخه سواري انجام دادند و محققان ضربان قلب و سطح مصرف اکسيژن آنها را اندازه گرفتند. آنها متوجه شدند که دوچرخه سواران بعد از مصرف شکلات تلخ، در حين دوچرخه سواري با سرعت متوسط، اکسيژن کمتري مصرف مي کردند. محققان معتقدند که شکلات تلخ و آب چغندر سطح اکسيد نيتريک را افزايش مي دهند و مکانيسم و عامل اصلي در بهبود عملکرد ورزشکاران محسوب مي شود. آنها ادامه دادند: ما متوجه شديم که افراد بعد از مصرف شکلات تلخ مي توانند به طور موثري براي مدت زمان طولاني تري دوچرخه سواري کنند. تحليلگران ورزشي نيز که در اين مطالعه مشارکت داشتند، نتيجه اين تحقيق را در مورد تاثير مفيد مصرف شکلات تلخ در افزايش عملکرد ورزشکاران تاييد کردند. با اين وجود و براساس هشدار محققان، تمامي مزايايي که تاکنون براي مصرف شکلات مطرح شده است، هنوز مورد تاييد نيست و از اين رو، لازم است که مصرف آن در حد اعتدال باشد زيرا چربي هاي اضافه و قند آن مي تواند به افزايش وزن و ساير مشکلات سلامتي منجر شود. نتايج اين تحقيق در مجله “International Society of Sports Nutrition” منتشر شده است.

 

لینک کوتاه : https://www.bamnews.ir/?p=47308

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.