پروتئینی است که عمدتاً توسـط بافـت چربـی و متناسب با میزان توده چربی بدن ساخته میشـود . لپتین سیگنالهاي وضعیت تغذیـه را ازمحـیط بـه هیپوتـالاموس منتقل مــیکنــد وبـا کــاهش اشــتها وافزایش مصرف انرژي درتنظیم درازمدت وزن بدن نقـش مهمـی دارد .
در حالـت طبیعـی لپتـین برداشت گلوکز و حساسیت به انسـولین را افـزایش میدهد و به عنوان تنظیمگر فیزیولوژیـک عملکـرد قلبی-عروقی عمل مینماید و بـا افـزایش غلظـت ، به عنوان فعال کننده پاتوفیزیولوژیک CVDs عمـل مینماید .(عواملی نظیر افـزایش شـاخص تـوده، مؤنـث جـنس)، Body mass index-BMI) بدنی التهـاب، غـذاهاي چـرب و افـزایش سـن موجــب افزایش لپتین میشـوند ، و عـواملی ماننـد فعالیـت ورزشی و کاهش توده چربی بدن، میزان لپتـین را کاهش میدهند؛ به طـور ي کـه بـه نظـر مـیرسـد تمرین هوازي با کاهش بیشتر لپتین مرتبط باشـد .
تغییرات درازمـدت در سـبک زنـدگی شـامل کاهش دریافت چربی و افـزایش فعالیـت فیزیکـی ، غلظت لپتین را کـاهش مـیدهـد یافتـه هـا حاکی از آن است که افزایش لپتین خون میتوانـد
درپاتوفیزیولوژي MetS دخیل باشد. لپتین به عنوان یک فاکتور رشـد، در سـلول هـا ي مختلف از جملـه میوسـیت هـاي قلـب نقـش هـا ي متعددي را ایفا میکند. میـزان لپتـین پلاسـما بـا
افزایش ضخامت دیوارهي میوکارد و نیز توده بطـن چپ مرتبط است، که نشان میدهد ایـن هورمـون در هایپرتروفی بطن چـپ دخیـل اسـت . لپتـین از طریـق مسـیر STAT/JAK سـبب طویـل شــدن میوسیتهاي قلبی میشود.