مفیدترین مواد غذایی برای مغز که به بهبود حافظه، تمرکز و خلق و خو کمک می کنند :
_میوه های توت مانند
این میوه ها به دلیل وجود رنگدانه های ضد اکسایشی که رنگ خود را از خود می گیرند، می توانند التهاب را کاهش دهند، از سلول های مغزی محافظت کنند و به برقراری ارتباط میان این سلول ها کمک کنند، امری که خطر بروز بیماری های تخریبگر اعصاب همچون زوال عقل را کاهش می دهد.
طبق تحقیقات بلوبری بیشترین خاصیت را دارد اما دیگر میوه های توت مانند مفید برای سلامت مغز نیز عبارتند از: توت فرنگی، تمشک، توت سیاه، توت سفید، انگور فرنگی سیاه و قره گیله.
_آجیل
بسیاری از انواع آجیل سرشار از ویتامین E هستند که از مغز در برابر تنش اکسیداتیو محافظت می کند
_ماهی های چرب
۶۰ درصد مغز انسان از چربی تشکیل شده به همین دلیل برای داشتن یک عملکرد مناسب به مقادیر زیادی چربی های سالم نیاز دارد.
ماهی هایی مانند سالمون و خال مخالی حاوی نوعی اسید چرب امگا-۳ هستند که در مقایسه با اسیدهایی که از منابع گیاهی هستند، بهتر جذب مغز می شوند.
_تخم مرغ
تخم مرغ سرشار یک ماده ی مغذی ضروری به نام کولین است که عصب ها و مغز به آن نیاز دارند.
کولین در بدن تبدیل به یک انتقال دهنده عصبی می شود که نقش مهمی در عملکرد مغز از جمله حافظه و تمرکز ایفا می کند. بیشترین کولین تخم مرغ در زرده ی آن است.
_سبزیجات برگ دار
سبزیجات برگ دار حاوی مقادیر زیادی مواد مغذی مثل فولات، لوتئین و ویتامین E هستند که جلوی افت شناختی مغز را می گیرند.
برخی سبزیجات برگ دار عبارتند از: اسفناج، کلم کیل و کلم برگ.
_تخم کدو
تخم کدو سرشار از زینک است، ماده ای که به تنظیم ارتباطات میان سلول های مغزی کمک می کند، امری که در تشکیل خاطرات نقش دارد.
_قهوه
کافئین موجود در قهوه به بهبود تمرکز و خلق و خو، افزایش انرژی و پیشگیری از افت شناختی کمک می کند.
با این حال حد تعادل باید در مصرف کافئین رعایت شود. توصیه می شود روزانه بیشتر از ۴۰۰ میلی گرم کافئین که معادل ۴ یا ۵ فنجان قهوه در روز است مصرف نکنید.
_چای سبز
چای سبز اضطراب را کاهش می دهد و حافظه و تمرکز را بهبود می بخشد.
این نوشیدنی حاوی یک ماده شیمیایی گیاهی به نام ال-تیانین هست که آرامش بخش است و تنش را کاهش می دهد.
_پرتقال
ویتامین C موجود در پرتقال و دیگر میوه ها و سبزیجات – مانند فلفل دلمه، توت فرنگی، کلم بروکسل و کلم بروکلی – در بهبود خلق و خو و حافظه مؤثر است.
این ویتامین ممکن است جلوی سکته مغزی و بیماری های آلزایمر، پارکینسون و هانتینگتون را هم بگیرد که همگی ممکن است اثری منفی بر عملکرد مغز داشته باشند.
_زردچوبه
کورکومین، ماده ای که این ادویه رنگ طلایی خود را از آن می گیرد، به مقابله با بیماری آلزایمر کمک می کند.
تحقیقات از ارتباط میان مصرف زردچوبه با بهبود حافظه و خلق و خو در افرادی حکایت دارد که افزایش سن حافظه ی آن ها را ضعیف کرده است.
_شکلات تلخ
شکلات تلخ حاوی فلاونول، یک ماده ی گیاهی با خواص ضد التهابی و ضد اکسایشی است.
تحقیقات نشان داده مصرف شکلات تلخ به بهبود حافظه، گردش خون در مغز و سطح اکسیژن در بدن کمک می کند. شکلات تلخ در بهبود افسردگی، اضطراب و ایجاد آرامش هم مؤثر است.
منبع: insider
مترجم:روزیاتو_گلریزبرهمند