محسن پویان، در جمع رسانههای گروهی با اشاره به اینکه شکاعی را با نامهایی، چون خارپنبه، خار پیرزن، چرخله و کنگر نیز میشناسند، افزود: این گیاه با طبیعت گرم و خشک و قابض و ضد سم است.
به گزارش بام نیوز، وی با اشاره به اینکه در قاعده طبق گل، اینولین وجود دارد که قبل از شکوفا شدن گل به مصرف میرسد، گفت: ریشه و میوه شکاعی در قطع خونریزی مؤثر است.
وی با بیان اینکه این گیاه در بیماریهای معده و کبد و تبهای کهنه اثرات مفیدی دارد و اثر آن در کودکان و اطفال بیشتر است، تصریح کرد: شکاعی در بیماریهای فلج و رعشه اثرات درمانی دارد، برای تسکین درد پشت و در استعمال خارجی از ضماد برگ آن برای التیام زخم استفاده میشود.
مدیر مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی درباره میزان مصرف گیاه، یادآور شد: برای تهیه جوشانده از ۲۵-۳۰ گرم گیاه خشک در نیم لیتر آب به مدت ۵-۱۰ دقیقه استفاده میشود که روزانه دو نوبت و هر نوبت یک استکان از آن به مصرف میرسد.