• امروز : چهارشنبه, ۹ اسفند , ۱۴۰۲
  • برابر با : Wednesday - 28 February - 2024
کل اخبار 24584
3

هالوکس والگوس چیست

  • کد خبر : 44910
  • 23 خرداد 1400 - 22:42
هالوکس والگوس چیست
بام نیوز: پوشیدن کفش نامناسب مثل کفش هایی با پنجه تنگ و باریک و کفش های پاشنه بلند از مهم ترین علل ایجاد کننده این بیماری است. متاسفانه 90 درصد زنان کفش هایی میپوشند که برایشان تنگ است.

همانطور که دوستان و همنوردان محترم استحضار دارند عده قلیلی از کوهنوردان در اوایل کوهنوردی به علت آشنا نبودن، در انتخاب کفشهای کوهنوردی دچار اشتباه شده و در اثر پوشیدن کفشهای نامناسب ، بیماری هالوکس واگوس در پایشان پدیدار می شود و به انحراف شست پا که پدیده شایعی در انگشتان پا است دچار می شوند و این بیماری بیشتر در خانمها مشاهده می شود و کجی شست پا را هالوکس والگوس می نامند.
هالوکس به معنای شست بوده و والگوس به معنای انحراف به سمت خارج است.

این بیماری ممکن است زمینه خانوادگی داشته باشد. بیمار ممکن است همین مشکل را در پدر یا مادر یا خواهر و برادر خود هم ببیند.

پوشیدن کفش نامناسب مثل کفش هایی با پنجه تنگ و باریک و کفش های پاشنه بلند از مهم ترین علل ایجاد کننده این بیماری است. متاسفانه ۹۰ درصد زنان کفش هایی میپوشند که برایشان تنگ است.

کفش تنگ همچنین میتواند مشکلات عدیده دیگری مثل انگشت چکشی، میخچه یا هالوکس ریجیدوس را هم ایجاد کند.

انحراف شست موجب میشودو در نتیجه مفصلی که شست را به کف پا متصل میکند به طرف داخل برجسته شده و یک برآمدگی در سطح داخلی پنجه پا بوجود آید. به این برجستگی بونیون Bunion میگویند.

گاهی بر اثر فشار کفش بر روی این برجستگی روی آن قرمز و دردناک میشود. هرچه این برجستگی بزرگتر میشود راه رفتن هم برای بیمار مشکل تر میشود. بتدریج انگشت شست به طرف انگشت دوم منحرف شده و حتی ممکن است به زیر آن برود. پوست زیر پنجه پا بتدریج کلفت و دردناک میشود. ممکن است بر اثر فشار شست، انگشت دوم هم منحرف شود و به روی انگشت سوم برود..

با شدید شدن انحراف شست، راه رفتن دشوار شده و بیمار دچار لنگ میشود، درد مزمن شده و ممکن است سائیدگی مفصل بوجود آید.
انحراف شست پا ممکن است در سنین نوجوانی و در حدود سنی ۱۵-۱۰ سال بخصوص در دختران بوجود آید.

درمان هالوکس والگوس:

اغلب موارد انحراف شست پا بدون نیاز به عمل جراحی قابل درمان هستند. پزشک ارتوپد معمولاً در ابتدا سعی میکند بدون انجام عمل جراحی این عارضه را درمان کند و تنها در صورت عدم موفقیت، ممکن است تصمیم به استفاده از جراحی بگیرد.

طبق یک قاعده کلی اگر انحراف شست پا درد نداشته باشد لزوما نیاز به عمل جراحی ندارد. حتی در مواردی که این انحراف همراه درد باشد در بسیاری اوقات میتوان با پوشیدن کفش مناسب درد را از بین برد.

درانتخاب کفش به نکات ذیل دقت کنید.

هیچوقت معیار شما برای انتخاب اندازه کفش شماره ای که روی آن نوشته شده است نباشد. این اندازه ها بر حسب شکل و سازنده کفش متفاوت است. همیشه کفش را به پا کرده و امتحان کنید.کفشی را انتخاب کنید که تا حد امکان به شکل پایتان باشد.در بسیاری افراد یک پا بزرگتر از پای دیگر است.

کفشتان را برحسب پای بزرگترتان انتخاب کنید.کفش را در عصر ها بخرید چون در این موقع از روز پای شما در حداکثر اندازه خود است
وقتی برای امتحان کردن کفش سرپا می ایستید باید حدود یک سانتیمتر در جلوی بلندترین انگشت پایتان در داخل کفش فضای خالی وجود داشته باشد.مطمئن شوید پنجه کفشتان به اندازه پنجه پایتان است.
پنجه پهن ترین قسمت پا و کفش است.

هیچوقت کفش تنگ نخرید و فکر نکنید کفش بتدریج و با پوشیدن جا باز میکند.پاشنه پا در عین اینکه باید در کفش احساس راحتی کند، باید فیت هم باشد. پشت کفش باید پاشنه پایتان را کاملا دربر گرفته و اجازه سرخوردن و حرکت در کفش را به آن ندهد.

با کفش چند قدم راه بروید تا مطمئن شوید اندازه پای شما است.

۱- پاشنه کفش باید به اندازه پاشنه پای شما باشد
۲- پنجه کفش طوری باشد که جا برای خم و راست شدن انگشتان باشد
۳- در جلوی کفش حدود یک سانتیمتر فضای اضافه باشد

قاعده کلی، شروع درمان با روش های غیر جراحی است. اگر این روش ها موثر واقع نشدند عمل جراحی میتواند به شما کمک کند. ۹۰-۸۵ درصد کسانی که برای درمان انحراف شست جراحی شده اند از نتیجه درمان راضی هستند. در حالات زیر معمولاً شما نیاز به عمل جراحی دارید.

درد شدید در پنجه پا که مانع از انجام فعالیت های روزمره زندگی میشود. دردی که نمیگذارد شما خوب راه بروید و کفش بپوشید .
تورم و التهاب مفصل شست پا که با استراحت و دارو خوب نمیشود.در مواقعی که شست پا کاملاً به طرف دیگر انگشتان پا منحرف شده است.

خشکی و محدودیت حرکت در شست پاوقتی درد با داروی مسکن و پوشیدن کفش مناسب بهبود نمیابد.گاهی انحراف شست پا در سنین نوجوانی در حدود سنی ۱۵-۱۰ سال بخصوص دختران بوجود میاید. در این سنین اصلاً توصیه به عمل جراحی نمیشود چون احتمال عود زیاد است.

لینک کوتاه : https://www.bamnews.ir/?p=44910
  • ارسال توسط :
  • منبع : کوهنوردان مربیان و اساتید کوهنوردی

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.