به گزارش بام نیوز، تیم شرپاها در حال عمق سنجی هسته یخی در ارتفاع ۸۰۲۰ متری اورست بر اساس مطالعه ای که توسط یک تیم تحقیقاتی به رهبری دانشگاه مین منتشر شد، ذوب شدن در مرتفع ترین یخچال های طبیعی کوه اورست با سرعت هشدار دهنده ای رخ می دهد. یافتههای این تیم حاکی از آن است که یخی که دهها سال طول کشیده بود تا تشکیل شود، هر ساله به سرعت ذوب میشود و هم کوهنوردان و هم کسانی را که برای آب آشامیدنی و کشاورزی به یخچال وابسته هستند، به خطر میاندازد.
اگرچه مطالعات در مورد اثرات تغییرات آب و هوایی رایج است، اما کار کمی در مورد بررسی ذوب یخچال های طبیعی کوهستانی در مرتفع ترین نقاط جهان انجام شده است. بر اساس بیانیه مطبوعاتی درباره این مطالعه، در اوایل سال ۲۰۱۹، اکسپدیشن “اورست سیاره دائمی” نشنال جئوگرافی و رولکس” جامع ترین تحقیقات علمی” را که تاکنون در این منطقه انجام شده است، آغاز کردند. به عنوان بخشی از آن تحقیقات، دانشمندان بالاترین هسته یخی را به دست آوردند و دو ایستگاه هواشناسی خودکار در مرتفع ترین نقطه ممکن را تأسیس کردند.