• امروز : چهارشنبه, ۵ اردیبهشت , ۱۴۰۳
  • برابر با : Wednesday - 24 April - 2024
کل اخبار 24664
3

گزارش صعود به قله دماوند از جبهه جنوبی

  • کد خبر : 15272
  • 05 دی 1399 - 10:47
گزارش صعود به قله دماوند از جبهه جنوبی
گزارش صعود به قله دماوند از جبهه جنوبی

توصیف مسیر صعود- جبهه جنوبی :
این مسیر از قدیمی ترین مسیرهای دست یابی به قلۀ کوه دماوند است. دسترسی به مسیر جنوبی صعود، از طریق پلور و رینه امکان پذیر است. در نیمه های جادۀ آسفالتی متصل کنندۀ این دو نقطه به یکدیگر، مسیری خاکی و ناهموار به سمت شمال وجود دارد که با تابلویی کوچک مشخص شده است. این مسیر به گوسفندسرا و مسجد صاحب الزمان واقع در ارتفاع ۳۰۰۰ متری منتهی شده که مبدا صعود به قلۀ دماوند از مسیر جنوبی است. پس از آن، مسیر به سمت بارگاه سوم در ارتفاع ۴۱۵۰ متری ادامه می یابد. برای حمل بار در این فاصله می توان از چهارپایان استفاده کرد. پس از بارگاه سوم و ادامۀ مسیر از سمت چپ آبشار یخی، به تپه گوگردی می رسیم که حاصل آخرین فعالیت های آتشفشان دماوند است. گاز گوگرد از حفره های متعدد سنگ های گوگردی پراکنده در این ناحیه متصاعد شده و سبب سوزش چشم و گلو می شود. ادامۀ مسیر در یک شیب نسبتا تند به قله ختم می شود.
میانگین زمان لازم برای طی کردن فاصلۀ بارگاه اول تا بارگاه سوم ۴ ساعت و از بارگاه سوم تا قله ۶ ساعت می باشد.
قرارگاه رینه:
این بنا که به مکان چای خوری موسوم بود، بعد از شهریور سال ۱۳۲۰ به صورت متروکه باقی مانده بود و سپس به فدراسیون کوهنوردی واگذار شد. این مکان به همت فدراسیون کوهنوردی کشور در سال ۱۳۴۸ به عنوان پناهگاه بازسازی شد. ساختمان اصلی آن در سال ۱۳۶۶ ساخته شده که مکانی است برای مستقر شدن صعود کنندگان از جبهۀ جنوبی. این پناهگاه و استراحتگاه در جنوب خیابان اصلی شهر، در ارتفاع ۲۰۸۰ متری قرار دارد. این مکان نخستین نقطۀ صعود از جنوب یا جنوب شرقی کوه است و گنجایش ۳۰ نفر را دارد….
مسجد و گوسفندسرا:
دومین مکان برای صعود به کوه دماوند از جبهۀ جنوب، ساختمان مسجد صاحب الزمان است. این مکان در ارتفاع ۳۰۵۰ متری قرار دارد و در نزدیکی گوسفندسرایی واقع شده. این مکان گنجایش ۵۰ نفر را دارد ودارای نمازخانه، سرویس و محل استراحت کوهنوردان می باشد. فشار هوا ۶۱۰ میلی متر جیوه است. این مسجد در سال ۱۳۷۱ ساخته شده است.
بارگاه سوم:
سومین پناهگاه در یال جنوبی دماوند، بارگاه سوم با ارتفاع ۴۱۵۰ متر است. بنای فلزی این پناهگاه در سال ۱۳۴۵ در ارتفاع ۴۱۵۰ متری ساخته شد که در زمان خود پناهگاهی مجهز به شمار می آمد. این پناهگاه به علت سقوط بهمن بزرگی در زمستان سال ۱۳۵۱ از بین رفت و دوباره یک سال پس از آن، یک بنای سنگی جایگزین آن شد.  گنجایش آن حداکثر برای ۳۰ نفر است و در پیرامون آن مکان هایی برای چادر زدن وجود دارد. فشار هوا در بارگاه سوم ۵۴۰ میلی متر جیوه است.
مجتمع کوهنوردی دماوند:
این پناهگاه ۵۰ متر بالاتر از پناهگاه بارگاه سوم قرار دارد. کار ساخت این مجتمع از سال ۱۳۸۵ شروع شد و در ۸ شهریور ۱۳۸۷ گشایش یافت. مساحت آن ۴۶۰ مترمربع است و ۲۰۰ نفر ظرفیت دارد. این بنا در ارتفاع ۴۲۰۰ متر ساخته شده است. امکانات آن  عبارت است از:
اتاق های کمک های اولیه، انبار کوله، انبار عمومی، غذاخوری، آشپزخانه، ظرفشویی کوهنوردان، اتاق مدیریت، اتاق خواب عمومی، اتاق خواب اختصاصی و سرویس بهداشتی عمومی.

گزارش صعود به قله دماوند از جبهه جنوبی(گرامیداشت بنیانگذار ارجمند باشگاه، زنده یاد عباس جعفری)
زمان اجرا : ۶ الی ۱۱ شهریور ماه ۹۶
تعداد نفرات شرکت کننده : ۴۴ نفر
سرپرستان برنامه : آقایان جواد محیط، مجید زاده تراب

روز شمار برنامه
۶ شهریور
در ساعت ۱۷ همه اعضای تیم در محل قرار همیشگی حضور یافته و پس از کنترل و هماهنگی، حرکت به سمت شهر پلور از مسیر تهران آغاز شد.
۷ شهریور
ساعت ۱۰ صبح به شهر پلور رسیدیم پس از خرید و آماده سازی لوازم توسط چهاردستگاه وانت حرکت خود را به سمت مسجد آغاز کردیم
حدود ساعت ۱۲ به مسجد رسیدیم و پس از هماهنگی با مسئولین آنجا ۹ نفر از اعضا از خوابگاه و بقیه دوستان چادر خود را برای شب مانی برقرار کردند.
ساعت ۱۶:۳۰ برای هم هوایی تا ارتفاع ۳۴۰۰ متر صعود و مجددا به کمپ بازگشتیم. ضمنا هماهنگی برای حمل بارها با مسئولین آنجا برای روز بعد انجام شد.
۸ شهریور
ساعت ۶ صبح بیدار باش و ساعت ۷:۴۵ بارها به مسئولین تحویل و ساعت ۸:۳۰ تیم حرکت خود را به سمت بارگاه سوم آغاز کرد. ساعت ۱۴:۳۰ به بارگاه سوم رسیدیم و پس از تحویل بارها  تعداد ۸ نفر در بارگاه و بقیه در چادرها اسکان یافتند پس از صحبت و هماهنگی با دوستان برای برنامه صعود روز بعد،  تیم به استراحت پرداخت.
۹ شهریور
ساعت ۴:۳۰ صبح بیدار باش و ساعت ۵:۳۰ با حضور تمامی اعضا (۴۴ نفر) با شرایط جوی آرام ، برودت منفی ۲ درجه و سرعت تیم با ریتمی آرام، حرکت به سمت قله آغاز شد. حدود ساعت ۱۲ به ارتفاع ۵۱۰۰ متری(آبشار یخی ) رسیدیم پس از ۱۵ دقیقه استراحت تیم حرکت خود را مجددا به سمت تپه گوگردی آغاز کرد ساعت ۱۳:۳۰ به تپه گوگردی و در نهایت ساعت ۱۴:۴۵ اولین نفرات و حدود ساعت ۱۵:۱۵ آخرین نفرات به قله رسیدند، پس از شادمانی و گرفتن عکس صعود  به همراه بنر گرامیداشت زنده یاد عباس جعفری،  تیم،فرود خود را به سمت بارگاه اغاز کرد ودر نهایت ساعت ۲۰:۳۰ تمامی نفرات به بارگاه رسیده به استراحت پرداختند.
۱۰ شهریور
ساعت ۷صبح بیدارباش و در شریط طوفانی (۴۰ کیلومتر در ساعت) کمپ جمع و پس از تحویل کوله ها به مسئولین حمل بار در ساعت ۹  فرود به سمت مسجد آغاز شد و  توسط مسئول محترم محیط زیست و ۶ نفر از اعضا، پاکسازی مسیر از زباله های موجود در منطقه تا محل مسجد انجام گشت . ساعت ۱۲ تمامی اعضا سوار بر ۴ دستگاه وانت شده و برای استفاده از آبگرم به سمت رینه حرکت نمودیم. ساعت ۱۵ سوار اتوبوس شده و پس از صرف ناهار در ساعت ۱۷ حرکت خود را از جاده آمل به سمت مشهد آغاز کردیم
۱۱ شهریور
ساعت ۴ صبح به علت خرابی اتوبوس در آشخانه حدود دو ساعت معطل و پس از آن با یک دستگاه اتوبوس جدید مجددا به سمت مشهد حرکت نموده و ساعت ۱۳ به مشهد رسیدیم.
در پایان از تمامی اعضای شرکت کننده و کادر اجرایی که در این برنامه با همکاری و همیاری خود ما را یاری نمودند کمال تشکر را داریم.
کادر اجرایی:
سرقدم : آقای حسین حسینیان
عقب دار: آقای محمود نجفی
امدادگر آقایان  : آقای شیبک ، آقای وحیدی
مسئول محیط زیست : آقای مسعود قدوسی
سرپرست بانوان : خانم بی بی زهرا رضوی
امدادگر بانوان : خانم زهرا احمدی راد
عکاس و فیلم بردار : آرش پورقربان
گزارش برنامه: آقای مجید زاده تراب

 

لینک کوتاه : https://www.bamnews.ir/?p=15272

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.