مجید زحمتکش که به دلیل تجربیات و صعودهای فراوانش نشان بینالمللی پلنگ برفی را دریافت کرده در گفتوگو با خبرگزاری بام،با بیان اینکه حدود ۲۰ سال سابقه کوهنوردی دارد و تقریبا ۱۵ سال به صورت حرفهای در این ورزش مشغول به فعالیت است، افزود: چندین سال عضو تیم هیمالیا نوردی(کلونی) خراسان رضوی بودم و صعودهای زیادی در فصول مختلف به مرتفعترین قلل از جمله دماوند، علمکوه، سبلان، چوپارو کلون چین داشتم.
وی مطرح کرد: طی سالهای ۹۰ و ۹۴ اولین صعود برونمرزی خود را در کشور تاجیکستان انجام دادم. صعود به کورژن فسکیا در کشور باستانی تاجیکستان بسیار لذتبخش بود. ارتفاع قله آن ۷۱۰۵ بوده که یکی از سختترین مسیرهای صعود را دارد.
زحمتکش عنوان کرد: در سال ۹۵ قله ۷۴۳۹ متری پوبدا را که متعلق به تاجیکستان است، فتح کردم و بعد از آن موفق به فتح قله لنین قرقیزستان در سال ۹۶ شدم. همچنین فتح قلههایی چون خانتانگری قزاقستان را نیز در کارنامه خود دارم.
وی تصریح کرد: جایزه پلنگ برفی یک جایزه کوهنوردی در منطقه شوروی سابق است که به کوهنوردان بسیار با تجربه اعطا میشود. برای دریافت این جایزه یک کوهنورد باید بتواند بر فراز تمام کوههای ۷۰۰۰ متری منطقه شوروی سابق بایستد. تجربه من در صعودهای سخت و بالای ۷۰۰۰ متر باعث شد این لقب به بنده داده شود.
این کوهنورد گفت: به رغم موفقیتهای بسیاری که کسب نمودم اما تاکنون تمام برنامههای کوهنوردی که به صورت جدی انجام دادهام، با هزینه شخصی بوده و هیچ ارگانی در این زمینه کمکی نکرده است.
وی ادامه داد: هزینههای بالایی که صرف خرید لوازم و تجهیزات فنی میشود، شخصی بوده و تامین آن برای بعضی از افراد امکانپذیر نیست. شاید علت روی آوردن اکثر علاقهمندان به طبیعتگردی و گردشگری به دلیل عدم توانایی در تامین همین هزینهها و شرایط و سختیهای خاص کوهنوردی حرفهای باشد.
زحمتکش مطرح کرد: این ورزش به تمرینات منظم و تغذیه مناسب نیاز داشته و عشق و علاقه نیز محرک اصلی کوهنورد است. کوههای شمال شهرهای خلیلآباد، بردسکن، کاشمر و کندر برای کوهنوردان مناطق مناسبی است. ظرفیت بالای مناطق مذکور، چه به لحاظ زیبایی و چه سهلالصعود بودن، میتواند به مبتدیان کمک فراوانی نماید.
وی تصریح کرد: با توجه به وضعیت افزایش قیمت دلار تا پیدا شدن اسپانسر برای تامین قسمتی از هزینهها، برنامهریزی خاصی ندارم اما همچنان به تمریناتم ادامه میدهم تا آمادگی خودم را حفظ کنم. لازم است مسئولان به من و همنوردانی که سابقه فعالیت دارند و تنها به دلیل هزینههای گزاف قادر به صعود و افتخارآفرینی نشدهاند، کمک بیشتری نمایند.
زحمتکش افزود: در طول این دوران ۳ مدال برنز و یک مدال نقره آسیا را در کوهنوردی کسب کردهام. در سال ۱۳۹۲ افتخار پیمایش عمیقترین غار ایران(غار پراو) در استان کرمانشاه را داشتم و موفق به اخذ مدارک مقدماتی و پیشرفته کوهنوردی(کوه، سنگ، برف و یخ) و نیز مدرک مربی درجه ۳ یخ و برف شدهام.
وی گفت: خوشبختانه در این چند سال اقبال زیادی به کوهنوردی صورت گرفته و گروههای زیادی، فعالیتهای رسمی و غیررسمی در پیمایشها و صعودها دارند و کوهنوردی را به صورت علمی دنبال میکنند.