برای بر نامه قله سنبران داشتم تدارک می دیدم که با توجه به سایت هواشناسی نظرم عوض شد و این قله را برای بعد گذاشتم دست روی قله های تهران گذاشتم هر کدام را برنامه ریزی می کردم با مشکل مواجه می شدم گفتم کویر بزارم که یه تغییر هم شده باشه یه کویر هم رفته باشیم که آن هم با توجه به هماهنگی ها باز هم با هوای نا مساعد روبرو می شدیم که نمی دانم چه شد زنگ زدم برای چه کاری که صحبت کنم همنورد عزیزم گفت من میرم کان صیفی! کی میری؟ فردا من هم قبول کردم گفتم من هم می آیم برنامه قله کان صیفی بود با مشورتی که کردیم چند برنامه اضافه کردیم و برنامه با حرکت به سوی دره شهر شروع شد در بین راه فهمیدیم که بدره بهتر است برای گردشگری به بدره رفتیم یک شبمانی با کمپ در بدره گزراندیم و صبح به تنگه زیبای کافری (شداد) رفتیم بسیار زیبا بود آنجا قایق گرفتیم در هنگام سوار شدن باران شدیدی گرفت که در باران شدید سوار بر قایق برای دبدن زیبایی های تنگه رهسپار شدیم بسیار زیبا بود عکس گرفتیم بعد از آن به تنگه رازیانه رفتیم آن هم زیبایی خودش را داشت و بعد از انجا به ایلام رفتیم و از غذای ایلام را چشیدیم بعد از نهار کمی استراحت ایلام گردی و خرید فردا صعود قله حرکت کردیم به سمت روستای چشمه پهن و شب را در میان راه کمپ زدیم که ساعت ۲ بامداد یک نفر دور چادر ما امد و ما را بی خواب کرد و رفت ما سه ساعت بیستر نتوانستیم بخوابیم و ساعت ۳ چادر جمع کردیم و منتظر اقای ساعدی شدیم که خدا را شکر ایشان زودتر آمدن واز انجا به سمت پای کار حرکت کردیم م منتظر دیگر همنوردان شدیم
ادامه گزارش صعود به قلم راهنما و سرپرست برنامه
گزارش صعود به قله کان صیفی
معرفی:
قله کان صیفی(۳۰۵۰ متر) بلندترین قله رشته کوه کبیرکوه واستان ایلام می باشد.این قله در استان ایلام-شهرستان مهران –بخش ملک شاهی- دهستان شوهان واقع است. رشته کوه کبیر کوه به طول ۱۶۰ کیلومتر بوده ودارای امتداد شمالی غربی – جنوبی شرقی است.درجنوب این قله روستای چشمه پهن ودر شمال آن روستا ی چنار باشی قرار دارد. پوشش گیاهی منطقه شامل درختان ” بلوط”،”ون” و”ارژن” می باشد.
مسیرهای اصلی صعود به قله :
۱) مسیر جنوبی: روستای چشمه پهن – هفت چشمه – یال جنوبی- قله کان صیفی
۲) مسیر شمالی: روستای چنار باشی –یال شمالی – قله کان صیفی
شرح برنامه:
شب چهار شنبه ۱۳-۰۲-۹۷ ساعت ۲۰:۰۰ برای صعود به قله “کان صیفی”(۳۰۵۰ متر) گروه دو نفره ما ازتهران –ترمینال غرب- راهی ایلام شدیم. از شهرهای ساوه-همدان-کرمانشاه گذشته و ساعت ۰۵:۳۰ صبح پنجشنبه به ایلام رسیدیم .از قبل با دو نفر ازهیئت کوهنوردی ایلام هماهنگ شده بود با آمدن آنها به سمت روستای چشمه پهن رهسپار شدیم.در میانه راه برای خوردن صبحانه ایستادیم دوباره به راه افتادیم وساعت ۶:۵۰ به محلی به نام هفت چشمه -۳ کیلومتر مانده به روستای چشمه پهن- مبدا صعودمان ،رسیدیم .با گرفتن عکسی یادگاری ساعت ۰۷:۱۵ برنامه صعود آغاز گردید ابتدا به سمت شمال ازدره روبرویمان ارتفاع گرفتیم و سپس روبه شرق تغییر جهت دادیم وبعد ازگذشت یک ساعت دوباره رو به شمال سوار بر یال منتهی به قله شدیم.ابتدای مسیر تماما پوشیده شده بود ازدرختان “بلوط” ودرختان “ون” اما به دلایل نا معلومی هیچ یک از درختان بلوط میوه نداده بودند! و در طول مسیر هیچ رودخانه و چشمه آبی موجود بود.هر یک ساعت پنج دقیقه استراحت می کردیم.ازکنار گودال عمیقی گذشتیم که دوستان ایلامی متذ کر شدند که هنوز کسی به انتهای گودال نرفته است.بعد از گذز از این گودال به دیواره سنگی میر سیم که کمی دست به سنگ باید بشویم.با گذر از این تخته سنگ به شیب زیر قله رسیدیم. با آخرین تلاش ساعت ۱۲:۰۳ بر فراز قله بودیم.با گرفتن چند عکس و استراحتی کوتاه.ساعت ۱۲:۴۵ به سمت پایین حرکت کردیم.در میانه راه در زیر سایه سار درختان بلوط برای صرف ناهار ۴۰ دقیقه توقف داشتیم.با خوردن ناهار وتجدید قوا دوباره رو به پایین حرکت کردیم و ساعت ۱۷:۰۰ به محل توقف ماشین رسیدیم .به سمت شهر ایلام حرکت کردیم وساعت ۱۸:۱۵ در پایانه اتوبوس های ایلام بودیم از دوستان ایلامی مان بخاطر مهمان نوازی عالی اشان تشکر کرده وخدا حافظی کردیم. ساعت ۲۰:۰۰ اتوبوس ما به سمت تهران حرکت کرد وساعت ۶:۰۰ صبح روز شنبه ۱۵-۰۲-۹۷ با رسیدن به پایانه غرب برنامه ای دیگر به پایان رسید.
افراد شرکت کننده:
داوود میر و فلورا
سامان رضایتی و محمد رسول علی زاده( راهنمایان شرایط سخت از هیئت کوهنوردی ایلام)
نکات برنامه:
– در این تاریخ،در طول مسیر هیچ چشمه آب و رودخانه ای موجود فصلی موجود بود.
– بهترین زمان صعود اردیبهشت ماه می باشد.
– هر نفر حداقل ۳ لیتر آب نیازدارد.
– مردم ایلام بسیار خونگرم و مهمان نواز می باشند.با هماهنگی با هیئت کوهنوردی ایلام می توان
از راهنمایی های آنها بهره برد.
مسافت از تهران تا ایلام۷۰۰ کیلومتر- زمان طی شده با اتوبوس = ۱۱ ساعت
مسافت ایلام تا چشمه پهن (مبدا صعود): ۴۵ کیلومتر – زمان لازم با سواری : یک ساعت
ارتفاع مبداء صعود=۱۳۵۰ متر
ارتفاع قله:۳۰۵۰ متر
زمان طی شده برای صعود ۴:۳۰ ساعت
زمان طی شده برای فرود ۳ ساعت (با احتساب نیم ساعت برای صرف ناهار)