• امروز : دوشنبه, ۳ اردیبهشت , ۱۴۰۳
  • برابر با : Monday - 22 April - 2024
کل اخبار 24660
1

حضور کودکان در ارتفاعات

  • کد خبر : 35207
  • 20 فروردین 1400 - 16:32
حضور کودکان در ارتفاعات
بام نیوز: در مورد سقف و حد بالای  حضور کودکان در ارتفاع چندان اتفاق نظر قطعی وجود ندارد ولی به نظر میرسد که این سقف برای  کودکان زیر دو سال  حداکثر ۲۵۰۰ تا ۳۰۰۰ متر و اطفال بزرگتر تا ۷سال حد اکثر تا ۴۰۰۰ مترمیتواند بدون مشکل خاص و ممنوعیت  باشد.

اخیرا موارد متعددی از حضور خردسالان و حتی گاهی نوزادان در ارتفاعات مشاهده شده است که با تاسف بیشتر  به علت عدم آگاهی از زیانهای احتمالی ؛ چندان به تذکرات مختلف نیز توجهی نمی شود. در ادامه مطلب، نوشته ای را از کارگروه پزشکی، جستجو و نجات به قلم دکتر علیرضا بهپور رئیس کار گروه پزشکی و امداد و نجات در باره حضور کودکان در ارتفاع، بخوانید.

چندی قبل  یکی از همکاران نوزاد دوهفته ای را بر سر قله توچال در آغوش مادرش مشاهده نموده بود که قادر به تنفس مناسب نبوده و کمابیش دچار کمبود اکسیژن و سیاهی پوست شده بوده است. وعلی رغم تذکر این همکار به پدر و مادر نوزاد ، مساله چندان جدی گرفته نشده است! …

این مساله بخصوص در مناطقی که رسیدن به ارتفاعات و بلندای کوهها سهل الوصول است خیلی بیشترو جدی تر  است و به صورت روز افزونی مشاهده میشود.
با سوار شدن بر تله کابین ظرف نیم ساعت فرد به ارتفاع ۴۰۰۰ متری میرسد که این اختلاف ارتفاع را در این مدت کوتاه طی نمودن حتی برای افراد ورزشکار نیز میتواند مشکل افرین باشد چه برسد به خردسالان با فیزیولوژی بسیار #شکننده وخاص خود .
متاسفانه با توجه به اینکه در فصل سفر قرار داریم خیلی از مسافران به قصد بازدید نیز به این مناطق وارد  میشوند.
با توجه به اینکه ممکن است این افراد از ساکنین مناطق کم ارتفاعی باشند احتمال بروز مشکل  بیشتر است .
از طرفی ممکن است مشکلات خفیفی در #گردش خون نوزادان و کودکان وجود داشته باشد، پلنگچال ،که به خودی خود و در شرایط معمولی اصلا مساله ساز نیست ولی در ارتفاعات میتواند برای خردسال مشکل افرین باشد .

به نظر میرسد که می بایست نسبت به آگاه سازی مسئولین تله کابین ها در مورد عوارض این امربه نحو مقتضی  اقدام نمود و از آنها خواست که در سرویس دهی به این گونه مسافرین  سخت گیری و دقت نظر  بیشتری به خرج دهند .

بحث های گوناگونی را می توان در مورد حضور کودکان در ارتفاع انجام داد که در این اندک فرصت بحث مفصل  نیست . پلنگچال ولی جمیع محققان و صاحب نظران بر این امر اتفاق نظر دارند که ورود کودکان به ارتفاع می بایست با احتیاط فراوان و به آهستگی صورت گیرد.

مشکلات ارتفاع در کودکان:

مشکلات ارتفاع در کودکان به #شکلهای #متفاوت تری بروز می کند  که از جمله میتوان به موارد زیر اشاره کرد :
اختلال در غذاخوردن؛
تغییر اجابت مزاج ؛
سستی و خواب الودگی؛
گریه بی جهت  وووو.
نکته بسیار مهم این است که کودکان قادر نیستند همانند بزرگسالان حالات درونی خود را شرح داده و باز گو کنند .  این امر تشخیص مشکلات را بسیار دشوارتر میکند .

سقف و حد حضور کودکان در ارتفاع:

در مورد سقف و حد بالای  حضور کودکان در ارتفاع چندان اتفاق نظر قطعی وجود ندارد ولی به نظر میرسد که این سقف برای  کودکان زیر دو سال  حداکثر ۲۵۰۰ تا ۳۰۰۰ متر و اطفال بزرگتر تا ۷سال حد اکثر تا ۴۰۰۰ مترمیتواند بدون مشکل خاص و ممنوعیت  باشد .

در  مورد نوجوانان و کودکان بزرگتر اگرچه حساسیت مثل اطفال کوچکتر نیست ولی با توجه به اینکه کمبود اکسیژن طولانی مدت و تکرار شونده میتواند به غضروف رشد استخوانها آسیب برساند و ممکن است این غضروفها زودتر بسته شده و #قد نهایی فرد کوتاهتراز انچه که میتواند بشود ، در نتیجه توصیه غالب به افراد در حال رشد این است که به صورت طولانی از حضور درارتفاع بخصوص بالاتر از ۴۰۰۰ – ۴۵۰۰ متر خود داری شود .
طی کردن روند تطبیق و هم هوایی در کودکان بسیار جدی تر و مهمتر است و باید به دقت مورد نظر قرار بگیرد.

کارگروه پزشکی، جستجو و نجات، دکتر علیرضا بهپور رئیس کار گروه پزشکی و امداد و نجات

لینک کوتاه : https://www.bamnews.ir/?p=35207
  • ارسال توسط :
  • منبع : کوهنوردان مربیان و اساتید کوهنوردی ایران

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.