ین گیاه در ارتفاعات ۱۹۰۰ تا ۳۳۰۰ متری از سطح دریا، به صورت پراکنده و در مواردی به صورت لکههای متراکم در سطوح کم رویش دارد. فراوانی این گونه در مناطق کم شیب و به ویژه در یالهای مناطق کوهستانی بیشتر است.
اثر دارویی
چای کوهی به عنوان مسکّن برای ناراحتیهای گوارشی استفاده میشود. این گیاه از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است.
چای کوهی بازکننده قولنجهای سرد مزاج مدر بول و بازکننده عادت ماهانه در زنان و متلاشیکننده سنگ مجاری ادراری و صفراوی است. افراد دارای مزاج گرم از این گیاه کمتر بنوشند و با داروهای دیگر مصرف نمایند زیرا خوردن زیاد چای کوهی ادرار را خون آلود میکند.
خوردن این گیاه میتواند اخلاط بلغمی غلیظ بدن را که در ششها یا امعاء یا رحم متمرکز شدهاند دفع سازد. همچنین خوردن معجون چای کوهی و عسل قوای جنسی را بهبود میدهد.
این گیاه با خاصیت آرامش بخشی، آنتی باکتریال است و در دفع سنگ کلیه، دردهای مفصلی، رماتیسمی، سردرد، سرگیجه و دردهای عصبی و ناراحتیهای معده و روده با منشأ روانی مفید است. این گیاه ضدتشنج و ضدمیگرن بوده و در درمان سرماخوردگی مؤثر است.
همچنین این گیاه در درمان بی خوابی، نقرس، حساسیت، گرفتگی روده و تقویت دستگاه دفاعی بدن بسیار مؤثر است. این گیاه که به صورت گلهای پنبهای صورتی رنگ در مناطق کوهستانی رشد میکند دارای خواص فوقالعادهای است.
بهترین شیوه مصرف این گیاه دم کرده آن است. بهترین زمان استفاده از این گیاه شش ماه پس از چیدن آن است و بعد از این مدت بهتر است از اسانس آن استفاده شود.
مصرف چای کوهی برای زنان باردار مضر بوده و ممکن است موجب سقط جنین شود
میزان مصرف و طرز تهیهٔ چای کوهی
یک قاشق مرباخوری پر از چای کوهی را در یک لیوان آب جوش ریخته و با قاشق خوب به هم بزنید. آن گاه روی آن را با یک نعلبکی بپوشانید و بگذارید مدت ۲۰ دقیقه بماند تا دم بکشد. سپس آن را صاف کرده و میل کنید.
این چای، یک نوشیدنی خوش رنگ، خوشمزه و دل چسب است که در شبهای سرد پاییزی و زمستان، پس از یک روز کار و تلاش با ایجاد آرامش و رفع خستگی، انرژی از دست رفته را به شما بازمیگرداند.
گ