اشتباه اول :
ما میان وعدههایی با کالری بالا و چربی و یا شکر بالا را انتخاب میکنیم که حاوی کالری بالایی در مقدار نسبتاً کمی غذا میباشند و ما را برای مدت طولانی سیر نگه نمیدارند (مانند آبنبات و چیپس).
اشتباه دوم :
ما میان وعدههای غذایی با کربوهیدرات بالا (مانند چوب شور، نان شیرینی و…) را انتخاب میکنیم که با سرعت نسبتاً بالایی از دستگاه گوارش انسان عبور میکنند و گرسنگی آنها تنها برای مدت کوتاهی برطرف میشود. اگر ما تعادلی را بین کربوهیدرات دریافتی با پروتئین و چربی برقرار کنیم، میان وعده ما حالت سیری و رضایت بیشتری میدهد و برای عبور از دستگاه گوارش زمان طولانیتری صرف میشود.
برای دریافت میان وعده مناسب و کاهش وزن، این نکته حائزاهمیت است که میان وعدهای را انتخاب کنیم که :
۱ – از نظر فیبر و مواد مغذی ضروری غنی باشد. غلات کامل، لوبیاها، سبزیها و میوههای دارای فیبر بالا به علاوه مواد مغذی و مواد لبنی کمچرب و گوشتهای کمچرب حاوی مواد مغذی مهم میباشند، بنابراین میان وعدههای شما تنها حاوی کالری «خالی» نخواهد بود.
۲ – دارای کربوهیدراتهایی با شاخص گلیسمی پائین (برخی میوهها و سبزیها، غلات کامل، لوبیاها و مغزها) باشند به صورتیکه انرژی حاصل از میان وعده قندخون شما را به سرعت و در لحظه افزایش ندهد، بنابراین با اتمام آن مجدداً هوس خوردن نمیکنید.
۳ – در تعادل با مقدار کمی پروتئین و برخی از چربیهای مناسب برای قلب مانند اسیدهای چرب با یک باند دوگانه (موجود در روغن زیتون و مغزها) و اسیدهای چرب امگا ۳ باشند. این میان وعدهها با تعادل بالا احساس رضایت و سیری بیشتری به ما میدهد، زمان بیشتری برای عبور از دستگاه گوارش نیاز دارند و انرژی را برای مدت طولانیتری در بدن حفظ میکنند. غذاهای گیاهی مانند مغزها و دانهها، محصولات سویا، آووکادو و روغنهای زیتون و کانولا برای تعادل غذاهای غنی از کربوهیدرات از نظر پروتئین و چربیهای مفید مناسب میباشند.