روش هاي نگهداري غذا:
فريز كردن (سرما)در كوهستان از برف ، يخ يا آب خنك چشمه يا نهرمي توان براي سالم نگه داشتن غذاها استفاده كرد .
نمك سود كردن، روشي كه براي نگهداري انواع گوشت بكار ميرود .
كنسرو كردن ،۸كنسرو محصولي است كه از مواد غذايي تازه سبزي ها و گوشت ها . در نوعي مايع معمولاً آب نمك ۱تا ۲ درصد ، روغن ، سس . و به روش حرارتي تهيه و در قوطي هاي فلزي غير قابل نفوذ بسته بندي و نگه داري مي شود .
كنسرو كردن : كنسروي باد كرده ، زنگ زده ، تاريخ گذشته ، و غير استاندارد را نخريد و به تاريخ و طريقـه مصـرف درج شـده
روي قوطي كنسرو توجه نماييد .
خشك كردن :
بهتر است ميوه و سبزي را در شهر شسته و پس از ضدعفوني براي نگهداري،آنها را در كيسه اي پارچه اي قرار دهيم .
براي غذاها از ظروف دردار و مناسب قابل شستشو استفاده كنيد و بهتر است درب آنها داراي واشر آب بندي باشد.
آلودگي هاي شايع مواد غذايي
نان ، شيريني و دانه هاي روغني كه كاملا خشك نشده اند ، .دنشو سريعتر از ساير مواد غذايي به كپك آلوده مي
درصورت مساعد نبودن شرايط نگهداري ، شربت ها و مرباها عموما به قارچ كپك آلوده مي گردند .
در صورت عدم نگهداري صحيح فرآورده هاي شير به استثناي ماست معمولاً آنها به باكتري مولد بروسلوز آلوده مي شود
علا ئم مسموميت غذايي
تب ، سردرد، دل درد، ضعف ، تشنگي ، تهوع ، استفراغ و اسهال از علائم مهـم محسـوب ميشـود .كنسـروها مـي توانـد مسـموميت
بوتوليسم پديد آورد كه علائم آن دو بيني ، دشواري گفتار ، فلج عضلانی ، و خفگي است .