ورزش منظم در درازمدت باعث تقویت سیستم ایمنی و محافظت در برابر عفونتهای ویروسی میگردد، در عین حال، بلافاصله پس از یک جلسه ورزشی، مخصوصا اگر پرفشار و سنگین باشد، سیستم ایمنی در وضعیت ضعیف و آسیبپذیری قرار میگیرد.
بنابراین لازم است در این روزها که ویروس کرونا شایع شده است، جهت کمک به پیشگیری از ابتلای به این ویروس، این نکات را رعایت کنیم:
اگر احساس ضعف، خستگی، بدن درد، سردرد، گلودرد، گرفتگی بینی و کاهش حس بویایی دارید و یا سرفه، عطسه و تنگی نفس دارید تا رفع کامل این علائم از هرگونه فعالیت ورزشی پرهیز کنید.
چنانچه احساس داغی بدن دارید روزی ۲ بار درجه حرارت خود را چک کنید، اگر با چک کردن مشخص شد که تب دارید، هیچگونه فعالیت ورزشی نداشته باشید (در زمان شیوع کرونا، ترجیحا تا ۲ هفته استراحت کنید).
چنانچه هیچکدام از علائم فوق را ندارید و کاملا سرحال و شاداب هستید میتوانید با رعایت اصول زیر ورزش کنید:
مدت زمان تمرین، نباید بیش از ۱ ساعت به طول انجامد.
جلسه تمرین را به ۲ قسمت در روز با حداقل فاصله ۳ ساعت تقسیم کرده و در این فاصله زمانی، استراحت کافی همراه با مصرف مایعات فراوان داشته باشید.
شدت تمرین نباید بیش از ۸۰ درصد حداکثر ظرفیت و توان شما باشد (در ورزش هوازی و ورزش قدرتی).
تمرینات ترکیبی پرفشار مثل کراس فیت به دلیل شدت بالا، در این دوران توصیه نمیشود.
مصرف سیگار و قلیان به علت افزایش احتمال انتقال ویروس و نیز ضعف در تبادل اکسیژن سیستم تنفسی ممنوع میباشد، همچنین مصرف سیگار و دخانیات از ۱ ساعت قبل از فعالیت فیزیکی و تا ۲ ساعت پس از آن، سیستم ایمنی را ضعیف میکند و تأکید مضاعف بر ممنوعیت آن میشود.
رژیم و محدودیت غذایی که باعث کاهش وزن شود به ویژه اگر همراه با فعالیت ورزشی باشد، باعث تضعیف سیستم ایمنی شده و توصیه نمیشود.
خواب و استراحت مناسب و کافی جهت ریکاوری بدن بیشتر از هر زمان لازم است چرا که کمبود خواب، بخصوص همزمان با فعالیت ورزشی، سیستم ایمنی را به شدت ضعیف و مستعد ابتلا به ویروس میکند.
لازم به ذکر است موارد فوق برای ورزشکاران حرفهای و کسانی که در طول ماههای قبل، سابقه ورزش منظم داشتهاند گفته شد.
کسانی که ماههای قبل از شیوع ویروس کرونا هیچگونه فعالیت ورزشی نداشتهاند، شروع ورزش را به زمان پس از حذف ویروس کرونا از جامعه موکول کنند.